Sunday, September 1, 2019

Kosim travu, benzin mi se proli

    Zamisli pajdo kosim ti ja travu, a trava je grooozna ove godine... Suvo je jebi ga i travnjaci su puni raznog nepoželjnog zelenila, a NAPOSE travolikih biljaka. Joj što volim koristiti te novohrvatske riječi, odma se osjećam nekako veći ‘Rvat. 

   Naš travnjak je trenutno zapravo više travoliknjak jer u njemu ima više travolikih biljaka nego li onih koje nazivamo našom poželjnom i kulturnom travom. Da, upravo sam skovao novohrvatsku riječ. Ako je mjesto gdje je posijana trava travnjak, onda je površina zasijana travolikim biljkama definitivno travoliknjak. 
   Da ga jebeš, sve te druge trave su očigledno otpornije od one trave koju mi ŽELIMO vidjeti u našem dvorištu. Zamisli Tito!?! Kako su se samo usudile doseliti na naš travnjak na kojem smo htjeli zapravo samo jednu vrstu? Onu za koju smo čuli da je poželjna, lijepa i ne znam koju ju epiteti još ne krase. Sve je jače od te trave koju mi želimo. Ta naša obična trava kakvu želimo vam je otprilike ko naša djeca kad se rode. Totalno su nesposobni za život i moramo ih njegovati (ko moja mater mene) barem do 45 godine. Oni mali gnuići i antilope, odma stanu na noge, znaju i pišat i srat i već za koji dan pobjeći i od lava ako treba. I što je najjače, ne moraju se učlaniti ni u kakvu stranku da bi opstali na ovom svijetu, a ova naša trava koju želimo njegovati je totalno u kurcu. Sve okolno sjeme raznih NEPOŽELJNIH a zapravio prirodnih biljaka ju nadjebu i još bi joj trebali pomagati raznim otrovima. Čiji je to problem, naš ili njihov? Treba joj vode, gnojiva, kosidbe da bi izgledala gusta, etnički čista i zelena. Zašto? E pa jebi ga! Šta će čeljad i komšije reći ako nam travnjak nije uredan, čist i netom pokošen? To se tako mora, zato je i njihov nametnuti travnjak tako lijepo pokošen i jednoličan. I tvoj mora bit takav - uskličnik! Al zašto? Zato! Jer ako nije, ti si jednostavno neprilagođen i neuklopljen i sigurno kao takav nisi normalan i nisi ko svi mi drugi koji nemamo pametnije hobije nego gubimo sate i sate da bi se dokazali kroz naše travnjake i cijeli tjedan okolo pričamo priče koje se svode na: moram pokosit' travu ili danas sam pokosio a to je nama drugima jaaako bitna i zanimljiva priča koja se prenosi s koljena na koljeno. Pa i guslari to vjekovima opjevavaju uz zvuk gusli a guslari ne mogu bit u krivu. Priča se uglavnom svodi na onu: "Jedite govna! Milijarde muha ne može biti u krivu." Hm…  Izvol'te, izvo'lte!

   Primjećujemo nekakvog bolesnog materijalistu koji u pauzi vožnje stane i očisti jebenu mušicu koja je upravo skončala na vjetrobranu njegovog skupog auta?!? Odvratno! Čovjek nije normalan! To nazivamo opsesivno kompulzivni poremećaj. Njemu navodno onda poslije toga bude lakše. Bude mu lakše otprilike ko i meni poslije košnje trave. Zadao sam si neku glupost i tjeram se tjedan dana da to uradim i onda mi je lakše?!? Ma istina je da mi je lakše, ko što je Muji koji se je iz zabave udarao ciglama  po jajima pa kad je Haso pitao zašto to radi i di mu je tu merak? Mujo je odgovorio da je merak u tome kad promašiš. A jest merak Gospe ti od škripjela zubima. Tu je neko lud bogami. 

  Ko je nametnuo te etnički čiste travnjake kao ljepotu? Ja nisam matere mi. Al nešto mi tu bogami smrđe. Il' je Hitler bio normalan a znam da nije, il' mi nismo normalni. Kakav čist i sterilan travnjak?!? Čist od čega? Od maslačaka, tratinčica, bokvice i pirike, tj. od bogatstva raznolikosti prirode? Od evolucije? To nije normalno. Priroda se bori, tj svaka jedinka evoluira da bi opstala a bogami mnoge krepaju jer se nisu prilagodile a mi odabrali hibridnu travu za naš “lijep” travnjak. Ajmo odabrati neki "korov" pa da s njim "kultiviramo". Mi da kultiviramo? Šta smo mi ikad na ovoj planeti kultivirali i da je uspjelo? Uspjelo po čijim i kojim kriterijima? Ko što smo Indijance kultivirali da ne bi više bili pogani pa ih  napravili poganim na svoj način. "On me voli na svoj način." Nemoj me bogati volit na svoj način. Jebali mi sebe i naše načine i logike. Ko đoja sve znamo a ponašamo se ko idiJoti. 
    
Jebo etnički čiste travnjake!

    Ako se trudite imati tako čiste travnjake, zapitajte se jeste li na dobrom putu ali na dobrom putu da zastranite. 
 Ako ćete kad pokosite i "popljevite" vaše travnjake bit sretni kad popijete pivo gledajući u taj jebeno kulturni travnjak, bolje si onda odma otvorite pivo jer će vam monumentalno bit bolje a trava neka raste. Ili ako vam to već pričinjava takvo zadovoljstvo, dođite pokosite i kod mene i pivo ću vam poslije poslužit. Može i dva.

   Neće ta trava nigdje otići... Raznolika točno onako kakvom ju je evolucija stvorila, a mi smo evolucijom nadošli da nas opušta pivo ili možda neka drugačija trava.  

Opustite se!

Riječ je Kikijeva!

Blogu hvala!

No comments:

Post a Comment